Nu de meeste grenzen in Europa weer open zijn, beginnen wij weer de reiskriebels te krijgen. Wat is er nu leuker dan je koffers in te pakken en er even tussenuit te gaan? Of dit nu voor een weekendje is of voor een midweek, van een paar dagen in een andere stad krijgen wij zoveel energie! Welke steden binnen Europa zijn een goede toevoeging voor op je reislijstje? Wij kozen er drie voor je uit en vertellen je waarom je hiernaartoe moet.

 

Budapest- de stad van badhuizen en ruin bars!

Budapest is de hoofdstad van Hongarije en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. Wij snappen wel waarom! Het is een mooie stad met een rijke cultuur en historie. Daarnaast zijn er leuke clubs om uit te gaan. Maar wat je echt niet mag missen als je naar Budapest gaat zijn de badhuizen. Er zijn er meerdere verspreid over de stad, maar het Széchenyi en het Gellert mag je niet overslaan. In die eerste worden in de zomer trouwens ook vaak grote feesten gegeven. Ook de ruin bars zijn erg populair in Budapest. Dit zijn barretjes in oude vervallen gebouwen, waar het meubilair vaak een bij elkaar geraapt allegaartje is. Wat Budapest extra leuk maakt, is dat de prijzen voor Nederlanders relatief laag zijn.

 

Istanbul- de stad van de Hagia Sophia en rijke historie!

In Istanbul ontmoeten de Oosterse en de Westerse cultuur elkaar. De ene helft van de stad ligt namelijk in Europa, terwijl de andere helft in Azië ligt. Deze stad is de grootste van Turkije en de geschiedenis van de stad dateert terug naar de zevende eeuw voor Christus. Je kan je voorstellen dat er daarom veel cultuur en een rijke historie in de stad te vinden is. De Hagia Sophia is een van de beroemdste bouwwerken ter wereld en is een must-see voor je trip naar Istanbul. Ooit gebouwd als Christelijke kathedraal in de zesde eeuw, functioneert het nu als moskee. Tijdens het gebed kan je er dus als toerist niet naar binnen. Een andere goede reden om te gaan is dat er online veel goedkope vliegtickets Istanbul te vinden zijn.

 

Valencia- de stad van sinaasappels en fietsen!

Valencia ligt aan de oostkust van Spanje en is een heerlijke stad om in te vertoeven. In de vele barretjes en restaurantjes vul je je maag en het eten en drinken is vaak relatief goedkoop voor Nederlanders. Een van de dingen die Valencia bijzonder maakt, is dat er goed rekening gehouden is met fietsers. Op de meeste grote wegen van de stad zijn er fietspaden aangelegd en ook de langgerekte tuinen die door de stad slingeren zijn geschikt voor fietsers. Daarnaast staat Valencia bekend om haar sappige sinaasappels. Op straat vind je veel sinaasappelbomen, maar deze zijn er voor de sier en deze vruchten kan je niet eten. Als je geluk hebt, maak je in Valencia een van de vele gelovige feestdagen mee. Er wordt dan vaak groots uitgepakt en dit is een heus spektakel om naar te kijken.

 

Welke van deze steden ga jij als eerste van je lijstje afstrepen?

Geef een reactie