Vroeg of laat zal iedere middelbare scholier eraan moeten geloven. De centrale examens. Een stressvolle periode waarin leerlingen hard leren. Al die inspanningen moeten natuurlijk beloond worden. Hoe? Met een examenreis natuurlijk! Er zijn verschillende bestemmingen die je kunt ontdekken met je vriendengroep. Ga je voor cultuur, avontuur of heerlijk feesten? Alles is mogelijk. Lees verder en doe snel inspiratie op. 

Palma de Mallorca

Ben je op zoek naar een combinatie van feesten en cultuur? Dan is Palma de Mallorca de perfecte examenreisbestemming voor jou. De stad Palma biedt overdag de gelegenheid om het culturele verleden van het eiland Mallorca te ontdekken. Zo kun je wandelen door het oude koninklijke paleis, wat tegenwoordig een prachtig museum is. Ook is de kathedraal een aanrader. Zowel van binnen als buiten is deze gotische rooms-katholieke basiliek indrukwekkend. Zodra de zon ondergaat in Palma kan het feesten beginnen. De stad heeft veel verschillende discotheken en kroegen. Iedere avond valt er wel wat bijzonders te beleven. Een ideale bestemming dus. 

Chersonissos

Zon, strand en nachtleven. Dat zijn de drie woorden die de stad Chersonissos uitstekend omschrijven. Deze plek trekt met name veel jongeren aan die ernaar uitkijken om een week lang te feesten tot diep in de nacht en te relaxen op mooie stranden. Starbeach is dé place to be. Hier kun je gedurende de dag een strandbedje huren en heerlijk snorkelen. In de avond wordt het strand omgetoverd naar een grote openlucht discotheek. Bekende DJ’s treden op en drankjes vloeien rijkelijk. Een voordeel aan een examenreis naar Chersonissos is dat er veel voordelige villa’s voor vriendengroepen te boeken zijn. Een mooie locatie om te overnachten maakt de examenreis natuurlijk helemaal compleet. 

Interrailen met vrienden

Heb je het niet zo met feesten en trek je liever de wijde wereld in? Dan is het een fantastisch idee om samen met klasgenoten na het examen op interrail te gaan. Je kunt online een interrail pas kopen. Met deze pas kun je voor een bepaalde tijd reizen door heel Europa. Je kiest zelf de gewenste periode uit en daarna kun je beginnen met het plannen van de reis. Maar liefst 33 Europese landen zijn te bereiken met de interrail pas. Zo kun je de wonderen van vele landen ontdekken samen met vrienden. Ga bijvoorbeeld via München naar Florence en Napels. Het is zelfs mogelijk om naar uithoeken zoals Kroatië en Griekenland af te reizen. Veel mogelijkheden, veel avontuur. Dat is één ding dat zeker is. Wil je zeker weten dat je op reis kunt gaan na je examens? Dan is het aan te raden om een examentraining te doen. Zo ben je optimaal voorbereid en zal een herkansing niet nodig zijn. Lekker op reis!

Geef een reactie