Als jij wilt overstappen van een game console naar een game pc, dan maak je zeker een verstandige keuze. Gamen op de pc is beter en je hebt vaak toegang tot tienduizenden verschillende games die nooit voor een game console uitgebracht zullen worden. Echter worden games steeds beter en vraagt dat ook om de juiste technologieën. Daarom moet je voor de nieuwste games zeker een uitstekende computer hebben anders is het niet mogelijk om mee te doen. Een game pc samenstellen is zeer lastig als je er geen verstand van hebt, maar hier vind je enkele punten waar je zeker op moet letten bij het samenstellen van een game pc. Zo voorkom je namelijk een teleurstelling omdat de game pc niet werkt of omdat bepaalde games niet kan spelen. 

 

Budget 

Het is belangrijk om te weten wat je budget is om over te stappen van een game console naar een game pc. Houd er rekening mee dat je niet alleen een game pc moet aanschaffen want je moet ook een toetsenbord, speciale game muis en een headset aanschaffen. Als je een oude monitor hebt en een krachtige game pc gaat aanschaffen, dan is het ook handig om een nieuwe monitor aan te schaffen. Al deze dingen zijn al enkele honderden euro’s bij elkaar en dat moet de game pc ook nog aangeschaft worden. Ook is het belangrijk dat je voor de game pc zelf een budget hebt want dit bepaald hoeveel kracht jij daadwerkelijk kan halen. Als jij bijvoorbeeld vijfhonderd euro kan spenderen aan een game pc, dan is de kans erg laag dat jij de nieuwste games kan spelen. 

 

Werken de componenten wel samen?

Als jij voor het eerst een game pc gaat samenstellen, dan kan dit zeer ingewikkeld zijn en daarom kan je dit het beste laten doen door een bedrijf dat daar gespecialiseerd in is. Een computer bestaat namelijk uit meerdere verschillende onderdelen/componenten. Sommige componenten zoals een moederbord en een processor werken met dezelfde socket type. Als jij dus onderdelen gaat bestellen, moet je een moederbord en een processor van hetzelfde type socket halen want anders gaat het niet werken. Gelukkig zijn dit de enige twee componenten waar je rekening mee dient te houden. Videokaarten, geluidskaarten en andere componenten zijn in de meeste gevallen universeel en kunnen dus in elke computer aangesloten worden. 

 

Geef een reactie