Als je de vloer in je woonkamer of in een andere kamer in je huis wil veranderen, dan is er veel keuze. Aan iedere keuze zitten voor- en nadelen, dus ben je benieuwd waarom je voor houten vloeren van laminaatenparket kiest als je een authentieke woonkamer wil? En welke behandelingen zijn er voor een houten vloer? Hoe is de kwaliteit van laminaat verbeterd de afgelopen jaren? Dat lees je in dit artikel.

Kies voor houten vloeren als je een authentieke woonkamer wilt

Houten vloeren worden vaak gekozen voor in de woonkamer, omdat mensen graag een authentiek product willen, en dat krijgen ze als ze voor houten vloeren kiezen. Wees je er wel van bewust dat hout een natuurproduct is met voor- en nadelen. Een voordeel is dat je een unieke vloer hebt, want elke plank is anders, en houten vloeren geven een prettige ambiance. Het nadeel is wel dat houten vloeren reageren op het weer. Met warm weer zet zo’n vloer dus uit, en in de winter krimpt een houten vloer. Toch kiezen mensen vaak voor een houten vloer, want het past bij veel interieurstijlen. Zo kan je houten vloeren combineren met een landelijke look, industriële look of met de vintagelook. 

Het behandelen van houten vloeren

Als je een houten vloer hebt aangeschaft wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk behandelen om het mooiste resultaat te behouden. Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk. Zo kan je de houten vloer waxen, in de lak zetten of met olie bewerken. Ze verschillen qua onderhoud en qua prijs met elkaar. Bij gewaxte houten vloeren is het nodig om vier keer per jaar een nieuwe waxlaag aan te brengen. Gelakte houten vloeren kosten het minste onderhoud, want met lak hoef je de vloer maar één keer in de tien tot vijftien jaar te laten schuren en polijsten. Daarna laat je een nieuwe laklaag aanbrengen. Houten vloeren die een olielaag hebben dien je één keer in de negen maanden met onderhoudsolie te verzorgen.

Kwaliteitslaminaat is de laatste jaren verbeterd

Laminaat wordt vaak in zowel de woonkamer als in andere ruimtes gelegd, want het is gemakkelijk schoon te houden. Laminaat kan de uitstraling hebben van een parketvloer. Een laminaatvloer bestaat uit composiet plaatmateriaal en is opgemaakt uit verschillende bestanddelen, die uiteindelijk laagjes vormen. Op die manier is elke laminaatvloer uniek. Omdat laminaatvloeren steeds betere eigenschappen hebben gekregen is de kwaliteit ook verbeterd en kan laminaat in verschillende prijsklassen worden aangeboden. Ook kan je laminaatvloeren uitkiezen met knoesten, spijkergaten of nerven.

Geef een reactie