Een zwembad in de tuin is een grote luxe waarvan je jarenlang kan genieten. Het is iets waar veel mensen in Nederland alleen maar kunnen dromen, maar dat komt niet per definitie door het gebrek aan een portemonnee, maar vooral door de ruimte. Lang niet elke tuin is groot genoeg om een zwembad in kwijt te kunnen. Dus als het wel mogelijk is, kun je in je vuistjes knijpen! Bij het aanschaffen van een zwembad komt een hoop geregel kijken en het is vooral verstandig om van te voren na te gaan hoe je het onderhoud van het zwembad gaat regelen. Het zelf doen is mogelijk, maar het is een hele taak om het zwembad schoon te houden. Vooral door de grootte is het veel werk waar meer tijd in zit dan je waarschijnlijk hebt. Toch is het niet onmogelijk en kan je met deze tips een zwembad goed onderhouden.

Een dompelpomp

Het water dat in het zwembad komt, moet er op een gegeven moment ook weer een keer uit als je volledig gaat verversen. Hiervoor heb je een dompelpomp nodig. De naam zegt het al een beetje, het is een pomp die volledig onder water door een hoge druk het water oppompt. Het wordt gebruikt om water op te pompen uit verschillende soorten bronnen maar voor specifiek zwembaden worden ze ook vaak gebruikt.

Afdekken

Om een zwembad goed te onderhouden wil je eigenlijk bij voorbaat al voorkomen dat het water heel vies wordt. Dit kan je doen door het zwembad af te dekken. Je kunt nooit echt voorkomen dat bladeren in het water terecht komen, maar het water afdekken maakt op lange termijn een groot verschil. Je bent veel meer aan het schoonmaken als het water de hele tijd open is.

Filter

Je hebt absoluut een filter nodig wanneer je een zwembad aanschaft. Vergelijk het met een aquarium: elk aquarium heeft een apparaat nodig waar het vloeistof doorheen komt en gefilterd wordt. Dit voorkomt met name dat je om de week het water moet verversen. Al moet dat wel af en toe, is het met een filter een stuk minder vaak nodig. En het is natuurlijk wel zo fijn dat je altijd zeker kan zijn van schoon water.

Chloor

En om het af te maken is chloor ook wel zo handig. Dit is het puntje op de i als het gaat over het schoonhouden van het zwembad. Het is een algemeen bekende manier om het water schoon te houden, het doodt namelijk bacteriën en houdt de Ph waarde op het juiste niveau.

 

 

Geef een reactie